Tel: + 86 152 0161 9036

E-mail: [email zaštićen]

EN
Sve kategorije

Zupčanik

Početna>Proizvod>Zupčanik cilindra>Zupčanik

Visoko precizni ravni i spiralni nosač zupčanika od legiranog čelika u linearnom pogonu i prijenos za teške uvjete isporuke prilagođen

Mjesto podrijetla:

Provincija Jiangsu, Kina

Marka:

JIANGSU WENAN HEAVY INDUSTRY CO., LTD.

Broj modela:

G-3

  • Opis
  • Specifikacije
  • Aplikacije
  • Konkurentska prednost
  • istraga
Opis

Brza detalja:
1. Zupčanik / zupčanik / zupčasta šipka / zupčasta letva

2. Koristi se u mehanizmu za sinhronizaciju, linearnim vodilicama, alatnim mašinama, manipulatorima itd.

3. Dostupno: dužina<= 2 metra

Minimalna količina narudžbe:

1

Cijena:

Ovisno o specifikacijama

Pakovanje Detalji:

otporan na ogrebotine, hrđu, na vlagu ili prema zahtjevu

Vrijeme dostave:

Zavisi od zemlje odredišta

Supply Sposobnost:

u izobilju

Zupčanik je poseban zupčanik sa zupcima raspoređenim na tijelu u obliku šipke. Jednaka je segmentu obima zupčanika beskonačnog prečnika. Mnogo je zuba ravnomjerno raspoređenih na jednoj strani, koji se spajaju sa zupčanicima, pretvarajući rotaciju u linearno kretanje, ili pretvarajući linearno kretanje u rotaciju. Zupčanici se također dijele na zupčanike i zavojne zupčanike, koji su upareni s cilindričnim zupčanicima i kosim zupčanicima. Profil zubaca zupčanika je ravna linija, a ne evolventna (za površinu zuba, to je ravna površina). To je ekvivalentno beskonačnom cilindričnom zupčaniku sa polumjerom indeksne kružnice.

Specifikacije

materijal

Legirani čelik visoke čvrstoće, npr. 18Cr2Ni4W, 20Cr2Ni4A, 17CrNiMo6, 18CrNiMo7-6, 20CrMnTi, 40CrNiMo, 30CrMnSi, 27SiMn, 35CrMo, 42CrMo, 40Cr itd.

Modul (mm)

0.5 ~ 10

Ukupna dužina (mm)

100 ~ 2000

Tooth Finish

Standard, visoke preciznosti

Tip zuba

Pravi zubi, spiralni zubi

Dozvoljeni obrtni moment (Nm)

0 ~ 22000

Aplikacije

(1) Mehanizam sinhronizacije. Mehanizam sinhronizacije zupčanika se generalno koristi u slučaju snage niza cilindara, snage niza hidrauličkih cilindara kako bi se osigurala sinkronizacija snage i spriječilo zaustavljanje mehanizma kretanja i neravnomjerno kretanje uzrokovano niskom preciznošću obrade.

(2) Konverzija smjera kretanja. Mehanizam zupčanika i zupčanika je pristup pretvaranju linearnog kretanja u kružno kretanje. U praktičnim primenama, može se koristiti sa vazdušnim cilindrima i hidrauličnim cilindrima. U normalnim okolnostima, linearno kretanje zupčanika može se instalirati pomoću linearnih vodilica i klizača.

(3) Izlaz pokreta. Zupčanik se može direktno koristiti kao komponenta za izlaz pokreta i može se primijeniti na krajnji efektor manipulatora i pogonski mehanizam za kretanje gore i dolje.

Konkurentska prednost

- mogućnost prilagođavanja zupčanika iz crteža, 3D modela ili jednostavnog dijela.

- mogućnost izrade nestandardnih zubaca zupčanika.

- integritet proizvodnog procesa, uključujući odabir materijala, kovanje, finu obradu, brušenje, toplinsku obradu i površinsku obradu itd.

istraga